İncirlik’te Kırmızı Alarm!

Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde alarm seviyesi son günlerde en üst dereceye çıkarıldı. Üssün yer aldığı kasabada da güvenlik önlemleri 24 saat en üst seviyede sağlanıyor.

Işid’e karşı hava operasyonlarına dahil olan savaş uçaklarının yer aldığı Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde alarm seviyesi son günlerde sık sık en üst dereceye çıkarılmaya başlandı. Geçtiğimiz cuma günü Türk personele bir gün izin verilmesinin de, edilinen bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu güvenlik nedeniyle meydana geldiği anlaşıldı.

Türk-ABD ortak savunma tesisi olan, IŞİD’e karşı BM kararı ile kurulan koalisyon ülkelerinden 5’inin de temmuz ayından bu yana uçakları konuşlanan İncirlik’te, her gün birden fazla Türk ve yabancı ülke uçakları havalanıp, bir kısmı tatbikat yaparken bir kısmı da Suriye sınırını gözetliyor. Rus savaş uçaklarının bölgeye gelmesi ile,koalisyon uçaklarının Suriye toprakları üzerinde uçuşlarında azalış olmuştu.

DELTA ALARMI

Türk savaş uçaklarının yanısıra ABD, İngiltere, Almanya, Katar ve Suudi Arabistan savaş ve gözetleme/tanker uçaklarının konuşlanmasıyla beraber, İncirlik Üssü’nde alarm seviyesi en üst seviye olan ‘Delta’nın bir alt konumundaki ‘Charlie’ olarak uygulanıyordu. Fakat son günlerde vakit zaman en üst seviye olan ‘Delta’ uygulanıyor. Bu alarmın verilmesi ile beraber güvenlik ve korunma henüz önceden belirlenen en üst seviyeye çıkmış oluyor.

İncirlik’te geçtiğimiz cuma günü için bine yakın Türk işçinin önemli bir kısmına bir gün önceden duyuru yapılarak izinli sayıldıkları bildirilmiş, sonraki saatlerde bir henüz göreve çağrılmışlardı. Bu uygulamanın tatbikat meydana geldiği sanılırken, sonradan edilinen bir istihbarat ile ilgili meydana geldiği netlik kazandı.

Tel örgü çevresi 25 kilometre olan üssün yer aldığı kasabada da güvenlik önlemleri Türk güvenlik makamlarınca 24 saat en üst seviyede sağlanıyor. Üssün insan girişi verilen bilgide tek nizamiyesinde ise hem Türk, hem de ABD hava polisleri köpekler ile beraber denetim ve güvenlik sağlıyor. Bir süredir bazı günlerde ise Türk personelin servis otobüsleri ayrı kapılardan giriş-çıkış yapıyor.